FAQ

Over het SUP-pakket


 1. Hoeveel weegt de SUP & FUN set? De set weegt ongeveer 10 kilo. Door de handige draagzak kan je hem ook gemakkelijk op je rug of fiets meenemen.
 2. Hoe lang duurt het voor de SUP is opgepompt? Gemiddeld een minuut of 10, afhankelijk van hoe gespierd je bent ;-). Let op! Pas na 5 minuten pompen ga je druk zien op de pomp. De SUP moet opgepompt worden tot net in het groen (15 psi).
 3. Hoeveel kilo kan het SUP-board dragen? Het board is in ieder geval geschikt voor 140 kilo.
 4. Kan je met meerdere personen erop? Ja, tot 140 kilo.
 5. Zit er ook een leash bij de SUP? Nee, bij de SUP wordt geen leash geleverd. Aan de achterkant van de SUP bevindt zich wel een ring waar je een eventueel een leash aan kunt bevestigen. Een leash is niet nodig op rustig water.

Hoe gebruik je de SUP en waar moet je op letten?


 1. Hoe start ik op een SUP? Bekijk hier de instructievideo.
 2. Wat moet ik doen als ik klaar ben met suppen? Spoel het SUP-board en de accessoires goed af en bij huur langer dan een dag: zet het lege board in een halve cirkel en spoel goed af, evenals de peddel.. Laat alles drogen voordat je het weer in de draagzak doet. Bekijk hier de instructie.
 3. Hoe pomp ik de SUP op? Bevestig het uiteinde van de pomp op het opblaasventiel en klik vast. Het rode knopje in het opblaasventiel moet daarbij uitgedrukt zijn. Pas als het board bijna opgepompt is, ga je meting op de drukmeter zien. Pomp de SUP op tot net in het groen (15 psi).
 4. Hoe groot is de kans dat je in het water valt? Het is een zeer stabiel en breed board. De kans is erg klein dat je in het water valt, zeker op rustig water. Wanneer je nog niet zeker van jezelf bent, kan je op je knieën beginnen. Let op wanneer je dicht bij de kant komt. Soms wordt het ineens ondiep of zitten er paaltjes of stenen vlak onder het wateroppervlakte!

Over ophalen en terugbrengen


 1. Waar kan ik mijn Pick UP & SUP Pakket ophalen en weer inleveren? Op het adres Bleekstraat 1-3 in Breda (naast de achteringang van de Hema)

COVID-19 maatregelen

 1. Zijn er maatregelen i.v.m. COVID-19 uitbraak? Na ieder gebruik worden de spullen ontsmet. Bij het ophalen en terugbrengen houden we anderhalve meter afstand.